Sociálně-ekonomická integrace Turků v České republice : Role na pracovním trhu a podnikání jako nástroj integrace - Garip, Selin; Procházková Iliniţchi, Cristina; Hrubý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá sociálně-ekonomickou integraci tureckých migrantů v České republice se zaměřením na jejich pracovní uplatnění a podnikání. Teoretická část představuje vývoj turecké migrace, demografické trendy a institucionální rámec v ČR. Empirická část vychází z rozhovorů s osmi respondenty různých migračních generací. Výsledky ukazují, že migraci ovlivňuje kombinace ekonomických a politických faktorů, zatímco podnikání slouží jako důležitý nástroj integrace. Respondenti narážejí na administrativní a jazykové bariéry, přesto však Českou republiku vnímají jako stabilní prostředí umožňující profesní i osobní rozvoj.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses