Komparace imigračních politik a integrace severokorejských migrantů : případ Korejské republiky a Čínské lidové republiky - Dvořáková, Lilly; Procházková Iliniţchi, Cristina; Votoupalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá imigračními politikami a integrací severokorejských migrantů v rámci Korejské republiky a Čínské lidové republiky od roku 1953 po současnost. Jejím cílem je vyhodnocení politických vztahů Čínské lidové republiky a Korejské republiky s Korejskou lidově demokratickou republikou, jejich migračních politik a následně i integrace severokorejských migrantů na jejich území. Práce kromě uceleného náhledu do integračních a migračních strategií obou zemí vůči severokorejským migrantům nabízí závěrečnou komparativní analýzu v kombinaci se SWOT analýzou, a to ve všech třech oblastech. Výsledky zobrazují markantní rozdílnost ve všech třech rovinách analýzy, a to především v oblasti právního zastřešení severokorejské migrace, přístupu k imigraci a povahy vnímání vztahů s Korejskou lidově demokratickou republikou.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses