Udržitelnost a ESRS reporting na příkladu L’Oreal - Nguyenová, Thu Thao (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou udržitelnosti v kosmetickém průmyslu se zaměřením na nefinanční reportování podle standardů ESRS. První část práce analyzuje dynamický rozvoj kosmetického sektoru a jeho environmentální dopady, zejména spotřebu plastů a vody. Druhá část se věnuje regulatornímu rámci, včetně směrnice CSRD, jejímž cílem je zvýšit transparentnost podniků. Praktická část hodnotí připravenost společnosti L’Oréal na reportování podle ESRS. Výsledky ukazují, že L’Oréal má solidní základ pro udržitelné reportování, přestože v technických oblastech vykazuje prostor pro zlepšení.