Udržitelnost a ESRS reporting na příkladu L’Oreal - Nguyenová, Thu Thao; Procházka, Petr; Semenenko, Vadim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou udržitelnosti v kosmetickém průmyslu se zaměřením na nefinanční reportování podle standardů ESRS. První část práce analyzuje dynamický rozvoj kosmetického sektoru a jeho environmentální dopady, zejména spotřebu plastů a vody. Druhá část se věnuje regulatornímu rámci, včetně směrnice CSRD, jejímž cílem je zvýšit transparentnost podniků. Praktická část hodnotí připravenost společnosti L’Oréal na reportování podle ESRS. Výsledky ukazují, že L’Oréal má solidní základ pro udržitelné reportování, přestože v technických oblastech vykazuje prostor pro zlepšení.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses