Hodnocení úspěšnosti organizací destinačního managementu v oblasti svatebního turismu - Gleichová, Štěpánka; Janeček, Petr; Janečková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení úspěšnosti krajských organizací destinančního managementu (DMO) v oblasti svatebního turismu v České republice. Prostřednictvím obsahové analýzy strategických dokumentů DMO, dotazníkového šetření mezi krajskými DMO, hloubkového rozhovoru s majitelkou svatební agentury Prague Wedding Planners a multikritériální analýzy (s využitím Fullerova trojúhelníku pro vážení kritérií marketingu, spolupráce a nabídky služeb) byly identifikovány faktory úspěšnosti - kvalita marketingu, rozsah a kvalita spolupráce s partnery a šíře nabízených produktů. Výsledky ukazují, že svatební turismus je většinou okrajovým segmentem, výjimkou je kraj Vysočina, který vyniká díky aktivní spolupráci a propagaci. Práce navrhuje doporučení pro zlepšení efektivity DMO, včetně tvorby databází svatebních lokalit, posílení partnerství a integrace trendů jako udržitelnost a personalizace.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: turismus a hospitality management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses