Mediální obraz ukončení operace Barkhane v deníku Le Monde - Horváth, Roderik; Hennlichová, Marcela; Weinfurter, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na mediální obraz ukončení francouzské vojenské operace Barkhane v regionu Sahel (Afrika) v interpretaci deníku Le Monde. Analyzuje, jakým způsobem toto médium rámovalo ukončení operace a jak se tento obraz proměňoval v období od 10. června 2021 do 31. prosince 2022. S využitím kombinace kvantitativní a kvalitativní obsahové analýzy popisuje a hodnotí vývoj rámců v průběhu sledovaného období. Poukazuje na postupný posun mediálního rámování ukončení operace Barkhane v souvislosti s tím, jak se vyvíjel; tedy od vnímání tohoto kroku jako změny francouzské strategie přes prezentaci odchodu jako selhání až po konečný důraz na ztrátu francouzského vlivu, a s nim související růst nejistoty v regionu.
Vedoucí práce: Marcela Hennlichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses