Win-win strategie ve vztazích Číny a Brazílie - Ebertová, Zuzana; Přikryl, Pavel; Hennlichová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce analyzuje čínsko-brazilské vztahy v politické, ekonomické a bezpečnostní oblasti v kontextu konceptu win-win spolupráce. Na základě teoretického rámce čínské zahraniční politiky, vycházejícího z principů Panča Šíly a civilizačního myšlení, hodnotí povahu a dynamiku bilaterálních interakcí po roce 2010. Diplomová práce využívá kvalitativní přístup a SWOT analýzu z brazilské perspektivy k identifikaci pozitiv a negativ, která čínsko-brazilská spolupráce Brazílii přináší. Diplomová práce identifikuje řadu pozitiv a negativ a dochází k závěru, že koncept win-win spolupráce je v čínsko-brazilských vztazích využíván selektivně ve prospěch Číny.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses