Implementácia AI v e-commerce pre personalizované nakupovanie - Hlavinová, Klára; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Táto diplomová práce sa zameriava na implementáciu umelej inteligencie v prostredí elektronického obchodu so zameraním na personalizáciu zákazníckej skúsenosti a zhodnotenie postojov spotrebiteľov k využívaniu AI pri online nakupovaní. Teoretická časť práce sa venuje vývoju elektronického obchodovania, princípom fungovania umelej inteligencie, personalizačným technikám a etickým aspektom využívania AI v marketingu a predaji. Praktická časť sa zameriava na vyhodnotenie dotazníkového šetrenia realizovaného na vzorke 224 respondentov, ktoré mapuje postoje spotrebiteľov k AI personalizácii, dôveru v AI systémy a hodnotenie súčasných riešení v e-commerce prostredí. Hlavným cieľom práce je zodpovedať na otázky spojené s možnosťami integrácie AI technológií do online predaja a navrhnúť odporúčania pre ich efektívnu implementáciu v digitálnom prostredí.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses