Vliv obchodu s emisními povolenkami na objem mezinárodního obchodu Evropské unie se třetími zeměmi - Pážíková, Petra; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem diplomové práce je objasnit, zda existuje korelace mezi podobou a objemem obchodovaných emisních povolenek v rámci systému EU ETS (Emissions Trading System, dále také pouze emisní povolenky) a velikostí mezinárodního obchodu mezi EU a třetími zeměmi, tedy ověřit, zda mezi vývojem trhu s emisními povolenkami EU a celkovým objemem zahraničního obchodu mezi EU a třetích zeměmi existuje lineární vztah zachytitelný korelačním koeficientem.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses