Podpora kontroly dodržování regulací v rámci procesu tvorby smluvní dokumentace ve finanční instituci - Pham, Phuong Bao; Svatoš, Oleg; Řepa, Václav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá process miningem bankovních procesů týkajících se tvorby smluvní dokumentace za účelem dosažení cíle práce, a to navržení postupu, jak technologiemi podpořit dodržování regulací. V první části diplomové práce je popsána metodika, jakým způsobem bude cílů dosaženo a následuje teoretická část, kdy jsou představeny relevantní pojmy jako compliance, compliance technologie a relevantní regulace finančních institucí. Zároveň je zde i představena metodika MMABP, která je použita pro modelování business procesů. Následuje praktická část, kdy byly namodelovány business procesy, které se následně přetransformovaly do implementačních modelů pro vygenerování syntetického event logu, aby mohl být následně využit nástroje ProM pro process mining. V závěru této práce je navržen postup, jak podpořit technologiemi dodržování regulací na základě analýzy.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses