Využití AI v organizaci práce - Duong, Nguyet Hanh; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím umělé inteligence (AI) v organizaci práce a jejím dopadem na pracovní procesy, produktivitu, rozhodování a zkušenost zaměstnanců. Teoretická část představuje vývoj a typologii AI, její aplikace v pracovním prostředí a specifické využití v oblasti řízení lidských zdrojů. Dále analyzuje přínosy i rizika implementace AI, včetně obav z nahrazení pracovníků, etických otázek a dopadů na pracovní spokojenost. Výzkumná část kombinuje kvantitativní a kvalitativní přístup a zkoumá míru využívání AI zaměstnanci, jejich postoje, vnímané přínosy a bariéry. Výsledky potvrzují, že AI může významně zvyšovat vnímanou efektivitu a kvalitu práce, avšak její úspěšná integrace závisí na organizační podpoře, důvěře zaměstnanců a vhodném nastavení pracovních procesů. Práce přináší ucelený pohled na to, jak AI mění podobu moderní práce a jaké faktory ovlivňují její přijetí v organizacích.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses