Právní a ekonomické aspekty dohody mezi EU a Mercosurem - Gulin, Kirill; Grmelová, Nicole, 1975-; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu dohody o partnerství mezi Evropskou unií a jihoamerickým regionálním uskupením Mercosur. V práci jsou rozebrány hmotněprávní a procesněprávní aspekty se zaměřením na prozatímní provádění a proces ratifikace. Dále jsou v práci posuzovány ekonomické aspekty dohody z pohledu obou vyjednávajících stran. Nakonec se v práci analyzují odlišné názory týkající se dohody. Za cíl si tato práce stanovila nezávislé určení a kritické zhodnocení vybraných aktuálních právních otázek pojících se s dohodou, potenciálních ekonomických dopadů dohody na obě ekonomiky a rozdílně zastávaných postojů zainteresovaných osob.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses