Návrh rozvoje produktové nabídky cestovní agentury prostřednictvím komentované prohlídky v Praze - Blahníková, Aneta (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem rozvoje produktové nabídky cestovní agentury prostřednictvím komentované prohlídky v Praze na základě analýzy trhu nabídky a poptávky. Práce využívá sekundární výzkum formou případové studie zahrnující konkurenční analýzu tematických prohlídek a kvalitativní obsahovou analýzu zákaznických recenzí z platforem GetYourGuide a Viator. Analýza identifikovala klíčové faktory ovlivňující spokojenost návštěvníků, zejména kompetence průvodce, soudržnou tematizaci, autenticitu příběhů a význam večerní atmosféry. Výstupem je koncept dvouhodinové večerní prohlídky Sins & Secrets of Prague: A Journey into the City’s Underworld zahrnující tematickou trasu, hlavní zastávky a interaktivní prvky. Součástí návrhu je také propagační strategie založená na digitálním marketingu, sociálních sítích, OTA platformách a partnerské spolupráci. Závěr práce doplňuje ekonomické zhodnocení produktu, včetně odhadu nákladů, příjmů, návratnosti investice a stanovení klíčových ukazatelů výkonnosti. Navržený produkt reflektuje aktuální trendy v cestovním ruchu a představuje ucelený návrh nového produktu pro vybranou cestovní agenturu.