Analýza marketingových komunikací vybraných fotbalových klubů a návrhy na jejich vylepšení - Nussbauer, Michal; Postler, Milan, 1960-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací tří menších prvoligových fotbalových klubů v České republice: FK Dukla Praha, FK Teplice a FK Pardubice. Cílem práce je zhodnotit úroveň jejich externí komunikace, identifikovat silné a slabé stránky a formulovat doporučení pro její efektivnější rozvoj. Výzkum kombinuje obsahovou analýzu veřejně dostupných komunikačních kanálů klubů s hloubkovými rozhovory se zástupci jejich marketingových oddělení a experty z oblasti sportovní žurnalistiky. Analýza odhalila rozdíly v míře profesionalizace marketingu, kvalitě práce na sociálních sítích, způsobu cílení komunikace, vytváření značky klubu i rozdíly ve využití dotazníkových metod. Součástí práce jsou také SWOT analýzy jednotlivých klubů a komparativní zhodnocení jejich marketingových přístupů. Na základě získaných poznatků jsou navržena opatření směřující ke zvýšení efektivity komunikace, posílení značky klubů, hlubšímu zapojení fanoušků a dlouhodobé stabilizaci jejich pozice na českém fotbalovém trhu.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses