Informační systém pro tábornický klub Průzkumník Kolín - Špaček, Martin; Vojíř, Stanislav; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací open-source informačního systému pro tábornický klub Průzkumník Kolín, jenž dlouhodobě využíval technicky zastaralé a neudržitelné řešení bez dokumentace s obtížnou možnosti dalšího rozvoje. Práce vychází ze specifických podmínek neziskových volnočasových organizací, které často trpí nedostatkem finančních i personálních zdrojů. Ukazuje, jak lze navrhnout moderní, udržitelné a uživatelsky přívětivé digitální prostředí respektující omezení dobrovolnického sektoru. Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat webovou aplikaci, která umožní centrální správu členské databáze a podporu organizačních procesů tábornického klubu. Na základě analýzy stávajícího systému, rešerše existujících nástrojů a specifikace požadavků byl navržen datový model, architektura a uživatelské rozhraní. Vývoj probíhal v PHP frameworku Laravel dle metodiky MMSP s drobnými úpravami. Implementovaný informační systém na úrovni MVP zahrnuje moduly pro evidenci členů, družin, akcí, členských příspěvků, bodování, rezervací srubu a kroniky a klade důraz na bezpečnost a ochranu osobních údajů. Funkčnost a použitelnost systému byla ověřena uživatelským testováním, jehož výsledky vedly k úpravám a rozšíření funkcionalit. Díky otevřené licenci MIT a minimálním technologickým nárokům je řešení využitelné i dalšími tábornickými, skautskými a obdobně orientovanými spolky.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses