Marketingová komunikace firmy Helen's coffee - Fejfarová, Markéta; Volfová, Jitka, 1982-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací české firmy Helen’s coffee, malé rodinné kavárny se dvěma pobočkami v Praze, která se snaží posílit svou pozici na trhu prostřednictvím aktivnějšího využívání sociálních sítí. Cílem práce je zjistit komunikační preference současných i potenciálních zákazníků v souvislosti s online komunikací kaváren na Facebooku a Instagramu. První část práce vychází z rešerše odborné literatury a vymezuje teoretický rámec marketingové komunikace a trendů digitálního marketingu. Druhá část se zaměřuje na analýzu současné online komunikace podniku Helen’s coffee. Na tuto analýzu navazuje kvantitativní výzkum realizovaný formou dotazníkového šetření, jehož cílem bylo identifikovat preferovaný typ obsahu na sociálních sítích. Respondenti nejčastěji preferovali příspěvky s informacemi o podniku, nadcházejících akcích a soutěžích, zatímco edukační obsah a spolupráce s influencery byly hodnoceny jako méně významné. Výsledky ukazují, že zákazníci hodnotí stávající komunikaci Helen’s coffee pozitivně. Pro další rozvoj se doporučuje zvýšit rozmanitost obsahu, více využívat krátká videa a formát reels, přizpůsobovat sdělení jednotlivým platformám a zapojit interaktivní prvky pro větší zapojení sledujících.
Vedoucí práce: Jitka Volfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses