Návrh ESG strategie společnosti LOKNI - Fejková, Adéla; Procházka, Petr; Semenenko, Vadim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této diplomové práce je navrhnout ESG strategii pro společnost LOKNI, která podpoří její environmentální odpovědnost, posílí sociální aspekty podnikání a zajistí efektivní správu v souladu s principy udržitelnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje koncept ESG, jeho vývoj, význam pro podniky a specifika implementace v sektoru malých a středních podniků. Praktická část využívá kombinaci kvalitativních metod, zahrnující polostrukturované rozhovory, analýzu interních dokumentů, analýzu stakeholderů a benchmarking firem s pokročilou úrovní ESG řízení. Na základě těchto metod byla zhodnocena současná úroveň ESG aktivit společnosti LOKNI a identifikovány příležitosti pro jejich rozvoj. Výsledkem práce je návrh komplexní ESG strategie rozdělené do tří pilířů, doplněné o implementační plán, návrh ukazatelů výkonnosti a přehled rizik spojených s realizací. Práce tak poskytuje společnosti LOKNI prakticky využitelný rámec pro systematické začlenění ESG principů do jejího dlouhodobého fungování.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses