Marketingová strategie a produktové přístupy pro oslovení generace mladých cestovatelů ve vybrané cestovní kanceláři - Izajová, Klára (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a návrh marketingových strategií a produktových přístupů pro oslovení generace mladých cestovatelů ve vybrané cestovní kanceláři. Práce zkoumá specifika cílové skupiny mladých cestovatelů, jejich preferencí, motivací a rozhodovacích procesů, a na základě analýzy aktuální nabídky cestovní kanceláře formuluje konkrétní doporučení pro rozvoj produktového portfolia a marketingové komunikace. Práce rovněž obsahuje testování klíčových aspektů, které ověřují význam ceny, preference destinací a efektivitu digitální komunikace pro mladou generaci. Výsledky práce byly průběžně konzultovány s pracovníky cestovní kanceláře, což zvýšilo jejich praktickou aplikovatelnost. Práce přináší doporučení pro udržení a rozvoj klientely cestovní kanceláře prostřednictvím systematického sledování efektivity marketingových aktivit v oblasti cestovního ruchu.