Vyhodnocení dopadů mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2024 - Tesařová, Karolína; Herget, Jan; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnotit dopady sportovního eventu mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2024 konaného v Praze a Ostravě na turismus, se zahrnutím marketingového, ekonomického hlediska. Vyhodnocení bude provedeno na identifikovaných klíčových ukazatelích, jako jsou návštěvnost eventu, sledovanost zápasů a dalších statistik souvisejících s turismem. Vyhodnocení má identifikovat celkové přínosy akce a efektivnost využití finančních zdrojů. Bude využita komparace s mistrovstvím světa v ledním hokeji v roce 2015 pro určení rozdílu v dopadech. Očekávaným přínosem práce je metodická inspirace pro pořadatele eventů v České republice.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses