Sportovní diváctví jako specifická forma sportovního turismu - Loder, David (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sportovního diváctví jako jedné ze specifických forem cestovního ruchu. Cílem práce je analýza nabídky spojené se zájezdy za sportem u předem vybraných cestovních kanceláří, a také vytvoření profilu průměrného sportnovního diváka. Práce se opírá o teoretická východiska z oblastí event tourismu, historie a vývoje sportovního diváctví. Součástí práce je také dotazníkové šetření zkoumající sportovní zkušenosti respondentů v oblasti sportovních zájezdů a navštěvování sportovních akcí. Z výsledků dotazníkového šetření vychází základní podklady pro již uvedený profil průměrného sportovního diváka.