Sportovní diváctví jako specifická forma sportovního turismu - Loder, David; Petrů, Zdenka, 1953-; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sportovního diváctví jako jedné ze specifických forem cestovního ruchu. Cílem práce je analýza nabídky spojené se zájezdy za sportem u předem vybraných cestovních kanceláří, a také vytvoření profilu průměrného sportnovního diváka. Práce se opírá o teoretická východiska z oblastí event tourismu, historie a vývoje sportovního diváctví. Součástí práce je také dotazníkové šetření zkoumající sportovní zkušenosti respondentů v oblasti sportovních zájezdů a navštěvování sportovních akcí. Z výsledků dotazníkového šetření vychází základní podklady pro již uvedený profil průměrného sportovního diváka.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses