Pôsobnosť valného zhromaždenia v akciovej spoločnosti v porovnaní českého a slovenského práva - Štofková, Anna; Kříž, Radim, 1965-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cieľom diplomovej práce je skúmanie a rozbor právnej úpravy pôsobnosti valného zhromaždenia v porovnaní českej akciovej spoločnosti a slovenskej akciovej spoločnosti. V úvode sa práca zameriava na základnú charakteristiku akciovej spoločnosti, valného zhromaždenia, postavenia akcionárov, ako aj na proces zvolávania a rozhodovania valného zhromaždenia. Následne sa práca konkrétne venuje rozboru pôsobností valného zhromaždenia a ich rozsahu a porovnaniu rozhodujúcich pôsobností v rámci čaského a slovenského právneho poriadku. V závere sú zhrnuté hlavné zistenia a porovnania, ich význam pre prax a taktiež sú navrhnuté odporúčania vyplývajúce z vykonanej analýzy.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses