Účetní a daňové povinnosti s.r.o. v insolvenčním řízení - Brabcová, Tereza (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na účetní a daňové povinnosti společností s ručením omezeným (s.r.o.) v insolvenčním řízení. Insolvence představuje významný právní a ekonomický institut, který umožňuje řešit platební neschopnost podnikatelských subjektů a současně chránit práva věřitelů. Práce analyzuje povinnosti s.r.o. při vedení účetnictví a plnění daňových povinností v průběhu jednotlivých fází insolvenčního řízení, včetně podání insolvenčního návrhu, rozhodnutí o úpadku, způsobu řešení úpadku (konkurs, reorganizace) a ukončení řízení. Součástí práce je také identifikace hlavních problémů, kterým společnosti čelí při dodržování legislativních požadavků, a návrhy doporučení pro zajištění souladu s právními předpisy. Výstupy práce poskytují praktický přehled o účetních a daňových aspektech insolvence a mohou sloužit jako užitečný návod pro podnikatele, účetní a odborníky zabývající se insolvenční problematikou.