Analýza marketingu fyzických osob využitím sociálních sítí - Nguyen, Quynh Chi (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou marketingu na sociálních sítích jako marketingového nástroje pro podporu prodeje zboží fyzických osob. Cílem práce je zjistit, jak efektivní jsou různé marketingové strategie na sociálních sítích Facebook, Instagram a TikTok a jak by se daly aplikovat na značce Placatý brože. Empirický výzkum probíhal formou analýzy kvantitativních a kvalitativních dat. Publikováním různých typů obsahu na sociálních sítích mohla autorka analyzovat kvantitativní data a prostřednictvím řízených rozhovorů mohla pracovat s kvalitativními daty. Postup výzkumu byl rozdělen do tří fází: publikování obsahu na sociálních sítích, řízené rozhovory a aplikace doporučení na základě analýzy dat. Výsledkem výzkumu bylo zjištění, která platforma má největší dosah a míru zapojení a která platforma je vhodná pro další marketingové účely. Hlavním přínosem pro značku Placatý brože bylo mít efektivní strategii, která se na základě experimentů a analýzy postupně zdokonaluje. Marketing na sociálních sítích se vyvíjí a pro firmy je důležité pochopit, jaké strategie kdy využít, aby celková marketingová komunikace fungovala a rezonovala se značkou.