Vliv influencer marketingu sportovní značky Gymbeam na generaci Z - Varačka, Matouš; Tahal, Radek, 1970-; Karlíček, Miroslav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce zkoumá, jaké prvky influencer marketingu vnímají příslušníci generace Z jako důvěryhodné a motivující k nákupnímu rozhodnutí, přičemž jako modelový příklad je zvolena sportovní značka GymBeam. Teoretická část se věnuje tématům jako online marketing, sociální sítě, influencer marketing, specifika generace Z a představení společnosti GymBeam. Praktická část využívá kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s příslušníky generace Z a analyzuje jejich postoje, motivace a zkušenosti s influencer marketingem. Výzkum se zaměřuje na faktory ovlivňující důvěru, autenticitu, vnímání slevových kódů nebo na vliv dosahu influencerů a roli přidané hodnoty obsahu v propagační komunikaci. Výsledky přinášejí praktická doporučení pro značku GymBeam, jiné značky i tvůrce a mohou sloužit jako podklad pro tvorbu efektivních marketingových strategií zaměřených na mladé spotřebitele.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses