Podnikatelský záměr : výstavba bytového domu - Nguyen, Thanh Nam (2025)
Tato bakalářská práce sestavuje podnikatelský plán pro developerský projekt výstavby bytového domu Hráského 6, Praha 11 a hodnotí jeho proveditelnost, tržní životaschopnost a ekonomickou návratnost. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy a standardní strukturu podnikatelského plánu se specifiky pro developerství, včetně strategických analýz. Praktická část aplikuje tato východiska na konkrétním záměru. Formuluje cíle výstavby, popisuje podnikatelskou příležitost, provádí analýzu trhu a konkurence, zpracovává SWOT a navrhuje a prodejní strategii. Finanční plán hodnotí investiční náklady, tržby, a scénáře doplněné citlivostní analýzou, závěrem stanovuje ekonomickou efektivnost projektu.