Návrh a implementace změn v motivačním systému pobočkové sítě v České spořitelně - Krutinová, Karolína; Staněk, Štěpán; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a pilotním ověřením úpravy motivačního systému v pobočkové síti České spořitelny s cílem přesunout těžiště hodnocení od převážně prodejních metrik k měření přínosu bankéřů k finančnímu zdraví klientů. Cílový koncept pracuje s novými motivačními metrikami založenými na finančním zdraví ve třech komponentách (Sliby společnosti, Digitální poradenství, Fyzické poradenství). V rámci pilotního řešení byla plně implementována komponenta Sliby společnosti, zatímco Digitální a Fyzické poradenství jsou v této etapě zpracovány na úrovni návrhu a jsou určeny pro další fáze implementace. Pilot byl v omezeném rozsahu realizován v roce 2025 a směřuje k vyšší transparentnosti a srozumitelnosti odměňování v souladu se strategií banky. Metodicky práce kombinuje sběr a analýzu byznysových požadavků, návrh metrik a datového modelu a implementaci reportingu nad stávající datovou architekturou, včetně vizualizace v Tableau. Pilot je provozován paralelně se stávajícím systémem, aby nedošlo k narušení chodu odměňování pobočkové sítě. Výstupem je nový report zaměřený na metriky finančního zdraví a pilotně upravená podoba stávajícího motivačního reportu, pro průběžnou orientaci malé části zaměstnanců a manažerů. Závěr práce je věnován zpětné vazbě na pilotní řešení a obsahuje také doporučení pro jeho další vývoj a případné rozšíření po vyhodnocení pilotu. Autorka se podílela na všech etapách projektu od sběru požadavků přes práci s daty až po návrh a realizaci vizualizací.
Vedoucí práce: Štěpán Staněk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses