Podpora rodiny pro jedince s bezlepkovou dietou v kontextu ochoty platit - Marešová, Anna; Pažitný, Peter, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zabývá podporou rodiny a blízkého okolí při bezlepkové dietě a jejím vlivem na každodenní život. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem rodina a blízké okolí je schopna podpořit bezlepkového jedince. Pro praktickou část byl využit kvalitativní výzkum pomocí hloubkových rozhovorů s dvanácti respondenty, kteří mají ve svém okolí osobu s celiakií. Analýza dat byla provedena pomocí tématického kódování v programu Atlas.ti, kde bylo vytvořeno osm hlavních oblastí. Výsledky ukázaly, že podpora rodiny je důležitým faktorem při dodržování bezlepkové diety. Závěr práce zdůrazňuje význam informovanosti, dostupnosti potravin a podpory rodiny.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses