Aplikace pro chytré fotbálky - Párys, Vojtěch (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací softwarového systému pro chytrý stolní fotbálek. Cílem práce je vytvořit funkční prototyp řešení, které propojuje hráče s herním zařízením prostřednictvím webové aplikace a rozhraní pro komunikaci se stolním fotbálkem. Hardwarová část je v rámci práce nahrazena emulátorem zařízení, jenž simuluje chování chytrého fotbálku. Práce na základě dotazníkového šetření a rešerše existujících řešení analyzuje možnosti digitalizace stolního fotbalu, definuje funkční a nefunkční požadavky na systém podle metodiky MMSP a navrhuje architekturu serverové, klientské a zařízení vrstvy. Praktická část popisuje implementaci backendu v prostředí Node.js a Express a frontendové aplikace v knihovně React s využitím TypeScriptu a real-time komunikace. Výsledkem je prototyp umožňující evidenci zápasů, správu uživatelských účtů a statistik, práci s virtuálním kreditem a sledování skóre v reálném čase, jehož funkčnost byla ověřena pomocí integračních a uživatelských testů.