Návrh marketingového mixu nové RTD ledové kávy značky Jihlavanka se zaměřením na generaci Z - Harcubová, Bára; Horová, Olga; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem marketingového mixu Ready-to-Drink ledové kávy značky Jihlavanka, která představuje novou produktovou řadu s cílem oslovit mladší spotřebitele. Marketingový mix je sestaven v souladu se současnou konkurenční situací a se zaměřením na spotřebitelské preference generace Z. Pro zmapování trhu byl proveden terénní výzkum v podobě monitoringu konkurenčních produktů. Preference spotřebitelů byly zjištěny prostřednictvím dotazníkového šetření zaměřeného na zkoumání postojů spotřebitelů generace Z ke značce Jihlavanka a jejich kávových preferencí. Získaná data byla vyhodnocena prostřednictvím deskriptivní analýzy, metody Price Sensitivity Test a Chí-kvadrát testu nezávislosti. V závěrečné části práce je sestaven návrh marketingového mixu produktové řady na základě zjištěných preferencí a v souladu s konkurenčním prostředím.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses