Kompetence projektových manažerů marketingové firmy XY - Starovoitova, Ekaterina (2025)
Diplomová práce zkoumá úroveň technických, behaviorálních a kontextových kompetencí projektových manažerů v marketingové firmě XY. Pomocí kvalitativní analýzy provedené prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů a následného kvantitativního šetření realizovaného pomocí dotazníků porovnává sebehodnocení projektových manažerů s pohledem jejich kolegů a nadřízených na celkovou úroveň kompetencí projektového managementu ve firmě. Výsledky ukazují, že jednotlivé skupiny vnímají některé kompetence odlišně, zejména v oblasti komunikace a organizačních dovedností. Práce přináší nový pohled na způsob, jakým se tyto kompetence projevují v prostředí menší marketingové agentury, a nabízí doporučení pro rozvoj projektových manažerů. Přidanou hodnotou práce je provedený výzkum, který může sloužit jako podklad pro interní vzdělávání.