Kompetence projektových manažerů marketingové firmy XY - Starovoitova, Ekaterina; Králová, Tereza, 1978-; Lorencová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce zkoumá úroveň technických, behaviorálních a kontextových kompetencí projektových manažerů v marketingové firmě XY. Pomocí kvalitativní analýzy provedené prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů a následného kvantitativního šetření realizovaného pomocí dotazníků porovnává sebehodnocení projektových manažerů s pohledem jejich kolegů a nadřízených na celkovou úroveň kompetencí projektového managementu ve firmě. Výsledky ukazují, že jednotlivé skupiny vnímají některé kompetence odlišně, zejména v oblasti komunikace a organizačních dovedností. Práce přináší nový pohled na způsob, jakým se tyto kompetence projevují v prostředí menší marketingové agentury, a nabízí doporučení pro rozvoj projektových manažerů. Přidanou hodnotou práce je provedený výzkum, který může sloužit jako podklad pro interní vzdělávání.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses