Podnikateľský plán – Inovatívne diagnostické centrum pohybu - Kapraľ, Richard (2025)
Cieľom bakalárskej práce je vypracovať podnikateľský plán pre inovatívne diagnostické centrum pohybu Health.Move Lab v Prahe a posúdiť jeho efektívnosť a realizovateľnosť. Teoretická časť sa zameriava na podnikanie, tvorbu podnikateľských plánov a technologické inovácie v oblasti športovej diagnostiky. Metoda kombinuje literárnu rešerš, analýzu sekundárnych zdrojov, prieskum trhu a primárny dotazníkový prieskum zameraný na pohybovo aktívnych ľudí. Praktická časť zahŕňa analýzu trhu, zákazníka a konkurencie, SWOT a PESTEL analýzu, marketingový návrh, organizačný model a detailný finančný plán. Výsledky ukazujú, že projekt je ekonomicky uskutočniteľný, pričom ukazovatele NPV, IRR, dynamická doba návratnosti a bod zvratu potvrdzujú jeho potenciál. Práca odpovedá na výskumnú otázku a poskytuje praktický podklad pre implementáciu konceptu Health.Move Lab.