Redesign webových stránek tenisového klubu ASK Lovosice - Luongová, Jana (2025)
Bakalářská práce se zabývá redesignem webových stránek tenisového klubu ASK Lovosice. Cílem je vytvořit uživatelsky přívětivý a přehledný web, který usnadní orientaci v informacích, zpřehlední proces rezervace kurtů a současně lépe podpoří komunikaci klubu směrem k rodičům dětských hráčů, rekreačním tenistům i stávajícím členům. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy UX a UI designu a představuje designový model Double Diamond, na němž je založen metodický rámec práce. V analytické části je současný web zhodnocen pomocí heuristické analýzy podle Nielsenových deseti heuristik použitelnosti, polostrukturovaného rozhovoru se stakeholderem a analýzy vybraných konkurenčních webů tenisových klubů doplněné o SWOT analýzu. Na základě syntézy těchto zjištění jsou definované klíčové cílové skupiny, vytvořeny proto-persony a mapy uživatelských cest. Praktická část se zaměřuje na návrh nové informační architektury ve formě sitemapu, user flow rezervačního systému a tvorbu low-fidelity wireframů a hi-fidelity prototypu webu v nástroji Figma. Návrh je ověřen testováním použitelnosti s vybranými uživateli. Výsledkem práce je prototyp nového webu, který nabízí přehlednější strukturu obsahu, srozumitelnější uživatelské cesty a vizuálně konzistentní uživatelské rozhraní.