Intimní focení : Zobrazení krásy i emocí - Vávrová, Lucie (2025)
Tato bakalářská práce analyzuje vliv jednotlivých vizuálních komponentů intimní fotografie na její celkové vyznění. Teoretická část popisuje, jak prvky jako kompozice, pózy, barvy či osvětlení ovlivňují atmosféru a emoce snímku. Autorka kompiluje informace, které doplňuje o vlastní poznatky a souvislosti. V rámci kvalitativního výzkumu je pozornost věnována správné komunikaci s modelkou, která má zásadní vliv na konečnou autenticitu a atmosféru výsledných snímků. Praktická část představuje vlastní fotografický projekt, při jehož realizaci byly aplikovány poznatky z teoretické části práce. Takto vzniklé fotografie jsou autorkou analyzovány a výsledky potvrzují emoční náboje snímků. Práce nabízí ucelený metodický návod pro zachycení emocí v intimní fotografii.