Efektivita využívania vzdelávacích platforiem vo výučbe jazykov - Mikudíková, Katarína; Radváková, Věra; Bačuvčíková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto bakalárska práca sa venuje téme efektivity využívania vzdelávacích platforiem vo výučbe cudzích jazykov. Práca si kladie za cieľ posúdenie toho, či a do akej miery digitálne vzdelávacie platformy zefektívňujú proces osvojovania si cudzích jazykov, a to prostredníctvom prepojenia teoretických poznatkov z oblasti informatiky a pedagogiky s praktickou implementáciou vzdelávacích platforiem do jazykovej výučby. Práca identifikuje vzorce využívania platforiem medzi študentmi stredných a vysokých škôl v Českej a Slovenskej republike, analyzuje ich vplyv na motiváciu, hodnotí percepciu ich efektivity a skúma pedagogický prínos z pohľadu vyučujúcich. V teoretickej časti sú vymedzené základné koncepty z oblasti jazykového vzdelávania, teoretické modely online učenia a e-learningu a kategorizácia vzdelávacích platforiem podľa ich funkcionalít. Praktická časť kombinuje kvantitatívny výskum formou dotazníkového šetrenia medzi študentmi s kvalitatívnym výskumom zahŕňajúcim rozhovory s pedagógmi, hospitácie vyučovacích hodín a komparatívnu analýzu zistení naprieč sledovanými skupinami. Práca poskytuje ucelený pohľad na využívanie vzdelávacích platforiem v jazykovom vzdelávaní a demonštruje, ako digitálne nástroje prispievajú k oblastiam jazykového učenia.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses