Riešenie vnútropodnikového procesu v ERP NetSuite - Labuda, Erik (2025)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá návrhom, implementáciou a vyhodnotením automatizovaného riešenia pre intercompany fakturáciu konzultačných služieb v prostredí ERP systému Oracle NetSuite. Práca reaguje na problémy spojené s manuálnym spracovaním časových výkazov v globálnej spoločnosti, ktoré sa vyznačovalo vysokou časovou náročnosťou a chybovosťou. Na základe analýzy procesov a limitov natívnej funkcionality systému, ktorá neumožňovala granulárne párovanie transakcií, bolo navrhnuté vlastné programové rozšírenie. Technické riešenie využíva moderný skriptovací jazyk SuiteScript 2.1 a vlastnú dátovú architektúru založenú na princípe zrkadlových a frontových záznamov. Výsledkom práce je plne funkčný systém nasadený do produkčnej prevádzky, ktorý zabezpečuje automatické generovanie faktúr a nákladových dokladov vrátane PDF dokumentácie. Vyhodnotenie preukázalo, že implementácia riešenia viedla k radikálnemu zníženiu času potrebného na spracovanie medzipodnikových transakcií a k eliminácii manuálnych chýb, čím sa potvrdila efektivita cielených úprav ERP systémov v špecifických trhových segmentoch.