Zlepšování procesů v oblasti služeb - Šebková, Hana (2025)
Tato práce se zabývá aplikací principů Lean Six Sigma [LSS] na zlepšení průběhu festivalu. V teoretické části jsou představeny poznatky z provozního managementu služeb, využití Lean Six Sigma ve službách a metodologie DMAIC. Praktická část se zabývá aplikací metod LSS na festival Posviť si na budoucnost. Cílem bakalářské práce je navrhnout zlepšení současných procesů festivalu vzdělávání a práce Posviť si na budoucnost s využitím zmíněné metodiky Lean Six Sigma, konkrétně rámce DMAIC. Rámec DMAIC slouží jako návod, jak nalézt a zavést přínosná zlepšení. Pro zjištění názoru hlavního zákazníka byl využit dotazník vyplňovaný přímo na festivalu. Díky analýze dat z dotazníku bylo zjištěno, že vhodnou oblastí pro zlepšení je orientace na festivalu a zkrácení doby hledání stánků vystavovatelů. Navrhnut byl proto nový layout spolu s dalšími změnami jako je např. podoba mapy areálu.