Návrh komunikační strategie pro beauty salon - Oravcová, Hannah (2025)
Abstrakt Tato bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu komunikační strategie. Cílem práce je navrhnout komunikační strategii, pro firmu HAGARA SALON s.r.o. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy marketingové komunikace a vymezeny kroky pro tvorbu komunikační strategie. Praktická část čerpá z poznatků teoretické části a začíná provedením situační analýzy Hagara Salonu v rámci, který analyzuje prostředí firmy pomocí SWOT analýzy, cílovou skupinu pomocí sekundárního a primárního kvalitativního výzkumu formou individuálních hloubkových rozhovorů a následně vypracovává konkurenci firmy pomocí benchmarkingu. Na základě zjištění je navrhnutá komunikační strategie, která je následně ověřená cílovou skupinou. Přínosem této bakalářské práce je identifikace překážek cílové skupiny, které jsou překážkou knavštívení salonu pro kosmetické služby a dále navržení komunikační strategie, která nabízí řešení situace, nejen pro Hagara Salon, ale potenciálně i pro další salony, které se potýkají se stejnou situací.