Design nové vizuální identity pro zubní ordinaci 2DENT - Oganesian, Viktoriia (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá redesignem vizuální identity zubní ordinace 2DENT. Cílem práce je analyzovat stávající vizuální komunikaci ordinace 2DENT a navrhnout nový design, který bude odpovídat hodnotám značky a potřebám cílové skupiny. Teoretická část vymezuje pojmy vizuální identity a brandingu, popisuje specifika komunikace ve zdravotnictví a principy redesignu značky. Analytická část představuje ordinaci 2DENT, její hodnoty a cílové skupiny, hodnotí stávající vizuální identitu a porovnává ji s vybranými konkurenty. V praktické části je na základě zjištění z analýzy zpracován brief a navržena nová vizuální identita včetně logotypu, barevného systému, typografie, grafických prvků, brand manuálu a ukázek použití v online, tištěných materiálech a v prostoru ordinace. Návrh je kvalitativně otestován na respondentech odpovídajících cílové skupině. Výsledky ukazují, že nová vizuální identita je vnímána jako profesionální, přátelská a rodinná a lépe odpovídá reálné zkušenosti pacientů s ordinací.