Redesign vizuální identity značky Rentero na základě vnímání cílové skupiny - Bachová, Thi Minh Huyen (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá redesignem vizuální identity společnosti Rentero s důrazem na porozumění vnímání cílové skupiny. Cílem práce je vytvořit nový vizuální a komunikační systém značky, který bude reflektovat hodnoty firmy, zvýší její důvěryhodnost v real-estate sektoru a sjednotí komunikaci napříč dceřinými společnostmi. Teoretická část vymezuje pojmy brand identity, corporate visual identity, user-centered design a specifika brandingu v oblasti správy nemovitostí. Praktická část využívá kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s interními pracovníky a externími respondenty, jehož výsledky identifikují klíčové nedostatky současné identity a určují hlavní směry redesignu. Na základě získaných insightů je navržena nová vizuální identita Rentero, zahrnující logo, barevnou paletu, typografii, grafické prvky, layoutový systém a fotografický styl. Výsledná identita posiluje srozumitelnost značky, podporuje její profesionální a prémiové vnímání a vytváří konzistentní základ pro dlouhodobý rozvoj komunikace společnosti.