Redesign vizuální identity značky Rentero na základě vnímání cílové skupiny - Bachová, Thi Minh Huyen; Chyla, Jiří; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá redesignem vizuální identity společnosti Rentero s důrazem na porozumění vnímání cílové skupiny. Cílem práce je vytvořit nový vizuální a komunikační systém značky, který bude reflektovat hodnoty firmy, zvýší její důvěryhodnost v real-estate sektoru a sjednotí komunikaci napříč dceřinými společnostmi. Teoretická část vymezuje pojmy brand identity, corporate visual identity, user-centered design a specifika brandingu v oblasti správy nemovitostí. Praktická část využívá kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s interními pracovníky a externími respondenty, jehož výsledky identifikují klíčové nedostatky současné identity a určují hlavní směry redesignu. Na základě získaných insightů je navržena nová vizuální identita Rentero, zahrnující logo, barevnou paletu, typografii, grafické prvky, layoutový systém a fotografický styl. Výsledná identita posiluje srozumitelnost značky, podporuje její profesionální a prémiové vnímání a vytváří konzistentní základ pro dlouhodobý rozvoj komunikace společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Chyla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses