Komunikační strategie pro uvedení nového produktu na trh : workshop výroby vlastního parfému - Kaluga, Elizaveta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem komunikační strategie pro uvedení nového produktu na trh – workshopu výroby vlastního parfému – v rámci společnosti Karton Art. Cílem práce je vytvořit strategii, která efektivně osloví cílovou skupinu, podpoří její zájem o nový produkt a přispěje k posílení konkurenceschopnosti podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy marketingové komunikace, představuje její současné trendy a modely, zejména rámec STDC (See–Think–Do–Care), a zdůrazňuje význam zážitkového marketingu a personalizace v kontextu kreativních služeb. Praktická část vychází z analýzy sekundárních i primárních dat, zahrnující segmentaci cílové skupiny, hloubkové rozhovory a kvantitativní dotazníkové šetření. Na základě těchto poznatků byla navržena komunikační strategie, která kombinuje vizuální a edukativní obsah, jasné výzvy k akci a následnou péči o účastníky. Výsledkem práce je ucelený návrh komunikační strategie, který reflektuje specifika zážitkového marketingu a poskytuje praktický rámec pro uvedení nového produktu na trh. Přínosem je nejen samotný návrh strategie, ale také metodologický postup, který může být využit i pro další projekty společnosti.