Marketingová strategie společnosti VAKO mobiliář s.r.o. - Máša, Jakub (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem marketingové strategie společnosti VAKO mobiliář s.r.o., která působí v oblasti dopravního značení a městského mobiliáře. Cílem práce je identifikovat aktuální postavení firmy na trhu, zhodnotit její marketingové aktivity a navrhnout strategii zaměřenou na nejperspektivnější zákaznický segment. V teoretické části jsou představeny klíčové marketingové koncepty a analytické nástroje, které jsou následně využity v praktické části. Jedná se konkrétně o situační analýzu včetně SWOT analýzy, analýzu konkurence a segmentaci trhu pomocí STP modelu, jejichž výsledky následně slouží jako podklad pro návrh marketingové strategie. Pro získání potřebných informací byla zvolena kombinace primárního a sekundárního výzkumu. Primární sběr dat byl proveden pomocí polostrukturovaných rozhovorů s majitelem společnosti a dvěma starostkami, které figurovaly jako reprezentantky cílového segmentu. Na základě provedených rozhovorů byla navržena marketingová strategie zaměřená na segment malých a středně velkých obcí, zahrnující zejména posílení digitální komunikace prostřednictvím PPC a SEO aktivit a aktivní oslovování sdružení obcí s cílem motivovat je ke společným objednávkám, jež umožňují dosažení výhodnější ceny a úspor z rozsahu.