Marketingová strategie společnosti VAKO mobiliář s.r.o. - Máša, Jakub; Vávra, Oldřich; Tesařová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem marketingové strategie společnosti VAKO mobiliář s.r.o., která působí v oblasti dopravního značení a městského mobiliáře. Cílem práce je identifikovat aktuální postavení firmy na trhu, zhodnotit její marketingové aktivity a navrhnout strategii zaměřenou na nejperspektivnější zákaznický segment. V teoretické části jsou představeny klíčové marketingové koncepty a analytické nástroje, které jsou následně využity v praktické části. Jedná se konkrétně o situační analýzu včetně SWOT analýzy, analýzu konkurence a segmentaci trhu pomocí STP modelu, jejichž výsledky následně slouží jako podklad pro návrh marketingové strategie. Pro získání potřebných informací byla zvolena kombinace primárního a sekundárního výzkumu. Primární sběr dat byl proveden pomocí polostrukturovaných rozhovorů s majitelem společnosti a dvěma starostkami, které figurovaly jako reprezentantky cílového segmentu. Na základě provedených rozhovorů byla navržena marketingová strategie zaměřená na segment malých a středně velkých obcí, zahrnující zejména posílení digitální komunikace prostřednictvím PPC a SEO aktivit a aktivní oslovování sdružení obcí s cílem motivovat je ke společným objednávkám, jež umožňují dosažení výhodnější ceny a úspor z rozsahu.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses