Analýza a revize municipálního projektu Velké kino - Lang, Ondřej (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou projektu revitalizace Velkého kina ve Zlíně. Hlavním cílem práce je přiblížit proces přípravy takto rozsáhlé investice, identifikovat jednotlivé činnosti, popsat jejich vzájemné vazby a vymezit její časovou a finanční náročnost. Klíčovou součástí práce je analýza nabídky a poptávky po kulturních a společenských prostorech ve Zlíně, která poskytuje základní kontext a zdůvodnění potřeby revitalizace objektu. Na tuto část navazuje detailní časová analýza zpracovaná pomocí metody MPM v softwaru Microsoft Project, který umožňuje vizualizovat průběh projektu prostřednictvím Ganttova diagramu, určit kritické činnosti a stanovit časové rezervy. Práce dále zahrnuje analýzu nákladů vycházející z dostupných finančních podkladů a analýzu rizik, která využívá matici rizik a metodu plánování scénářů. Výsledkem práce je ucelený dokument, který nemusí sloužit jen pro regionální účely, ale také jako metodická opora pro přípravu obdobných projektů v oblasti kulturní infrastruktury.