Faktory ovlivňující nákup mléčných výrobků a jejich vliv na spotřební chování zákazníků Choceňské mlékárny - Bezdíčková, Eliška; Koudelka, Jan; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory, které ovlivňují nákup mléčných výrobků, a jejich vlivem na spotřební chování zákazníků Choceňské mlékárny. Cílem této bakalářské práce je identifikovat klíčové faktory, které formují nákupní rozhodování spotřebitelů na trhu mléčných výrobků, zhodnotit jejich význam a navrhnout možná doporučení pro vylepšení marketingových aktivit podniku. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu spotřební chování, představení modelů spotřebního chování a na rozbor faktorů, které mají na toto chování vliv. Následuje také charakteristika trhu s mléčnými výrobky v České republice. Praktická část práce je zaměřena na analýzu spotřebního chování prostřednictvím sekundárních dat výzkumu MML-TGI a primárního dotazníkového šetření mezi zákazníky Choceňské mlékárny. Výsledky výzkumu slouží jako podklad pro doporučení strategie efektivní marketingové orientace.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses