Optimalizácia modelu riadenia zásob vo firme Select s.r.o. - Hatalová, Emma Viktória; Stanovská, Iva; Jirásek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou a úpravou objednávkového modelu vo vybranej spoločnosti s cieľom zlepšiť riadenie zásob a obmedziť vznik nadmerných a nepredajných položiek. Na základe dát o predaji za roky 2023 a 2024 bola vykonaná ABC a XYZ analýza, ktorá poskytla komplexný prehľad o dôležitosti produktov a variabilite ich dopytu. Súčasťou práce je aj výpočet skladovacích nákladov, ktoré doposiaľ neboli v podniku sledované, a návrh jednoduchého nástroja v Exceli umožňujúceho ich praktické vyhodnocovanie. V teoretickej rovine bola navrhnutá úprava existujúceho objednávkového modelu, ktorá by po implementácii do ERP systému mohla podporiť automatizáciu objednávania a efektívnejšie riadenie zásob. Výsledky poukazujú na rezervy v aktuálnom nastavení procesov a zároveň ponúkajú odporúčania vedúce k racionálnejšiemu rozhodovaniu v oblasti nákupu.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses