Čechoslováci v Jugoslávii, v Rumunsku, v Maďarsku a v Bulharsku - Auerhan, Jan, 1880-1942 (tiskem a nákladem družstevních podniků "Melantrich", 1921)
Publikace přináší historicko-demografický přehled československých menšin žijících po první světové válce v Jugoslávii, Rumunsku, Maďarsku a Bulharsku. Autor mapuje jejich počet, rozmístění, sociální postavení a kulturní život v kontextu vzniku Československa a proměn střední a jihovýchodní Evropy.