Aplikace poznatků behaviorální ekonomie při rozhodování - Blažek, Adam (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv vybraných behaviorálních konceptů na rozhodování uživatelů sociálních sítí. V rámci pilotního experimentu, kterého se účastnilo 26 respondentů, byl testován dopad krátké expozice obsahu sociálních sítí na následný pracovní výkon. Ukázalo se, že i krátké vystavení obsahu sociálních sítí statisticky významně prodloužilo dobu potřebnou k zahájení úkolu, přestože krátkodobě může zlepšit kognitivní výkon. Byla zjištěna nesrovnalost mezi subjektivní a objektivní prokrastinací v sebehodnocení i v měřeném chová-ní. Závěry nabízejí praktická doporučení pro management a aktivaci zákazníků v marketingu.